Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on huhtikuu, 2013.

130. haaste - tulva

Kuva
Kevät tuli myöhään ja nosti pohjoisen joissa ennätyksellisen rajuja tulvia. Tulva sanalla on luonnonilmiön lisäksi muitakin merkityksiä, se on muun ohessa feministinen aikakauslehti, joki Permin aluepiirissä Venäjällä, rap-artisti Pyhimyksen albumi ja brittiläinen elokuva vuodelta 1958. Tulkitkaa vapaasti ja luovasti.Kiitoksia edelliseen haasteeseen vastanneille!

Edessä rikkonaisia ja kiireisiä viikkoja, joten seuraava haaste taas vasta kolmen viikon päästä eli 18.5. Haasteaikaa on sinne saakka.


129. haaste - romantiikka

Kuva
Haasteena on tällä kertaa taiteen suuntaus: romantiikka.

Wikipedia kertoo aiheesta seuraavaa: "Romantiikka oli 1700-luvulla Euroopassa alkanut taiteellinen ja intellektuaalinen suuntaus, joka puhkesi kukoistukseen Saksassa 1790-luvulla ensin kirjallisuudessa ja lopulta filosofiassa. Saksaa ennen romantiikkaa oli esiintynyt Ranskassa ja Englannissa, myöhemmin sitä on esiintynyt todennäköisesti kaikissa mantereen kulttuureissa. Suuntauksen nimesi saksalainen filosofi Friedrich von Schelling.

Romantiikka painotti tunteita, mielikuvitusta ja vapautta. Luonnon merkitystä korostettiin sekä kielessä että taiteissa. Romantiikan ajalla oltiin erityisen kiinnostuneita henkimaailmasta, unikuvista, ihmissielun pimeästä puolesta ja muusta ”epätavallisesta”. Sankarillisia yksilösaavutuksia ihailtiin."

Esimerkkinä romantiikan ajan maalaustaiteesta Henri Fuselin Painajainen vuodelta 1781:


Kiitoksia edelliseen haasteeseen vastanneille!

Haastetta voi tulkita vapaasta vaikkapa sanan rom…